RECURSOS

Us oferim un recull de materials, relats personals i formacions de referència perquè seguiu explorant en el món de les vivències en femení.

1. Recursos de la Maleta Roja
2. Relats i troballes personals
3. Experiències anteriors
4. Formacions de referència

1. Maleta Roja

COS DE DONA

pack-compresas-multitalla-3u-primalSom punt de venda de Red Copa de Luna

MooncupOferim Mooncup’s i compreses de tela als nostres tallers sobre el Cicle Menstrual i Sexualitat i a les trobades de Moon Lodge.

Si t’interessa, ens pots consultar preus i punts de recollida a laciranda@gmail.com.

·

Els llibres ajuden, i sentir profundament i senzillament que la sang i els cicles femenins són un tresor, és molt.

portada el tresor de lilithEl tresor de Lilith, de Carla Trepat i Anna Salvia. Viaje al ciclo menstrual, d’Anna Salvia. Pessigolles, d’Alba Barbé i Sara Carro. El Libro rojo de las niñas, de Cristina Romero i Francis Marín. O l’il·lustratiu “Mamá, me ha venido la regla“.

I com no, Luna Roja y Momentos Óptimos de la Mujer de Miranda Gray.

·

Articles científics sobre la capacitat de les cèl·lules regeneratives de l’endometri ens ajuden a resignificar i valorar el nostre sagnat menstrual.

·

A la luz de la risa de las mujeresLa música ens inspira i ens acompanya. A la luz de la risa de las mujeres, i Nacer Renacer de Rosa Zaragoza. El cant de “El agua del mar es salada, la sangre en mi cuerpo es sagrada. El agua y la sangre son vida, que viva, que viva la Vida!” de l’Abuela Margarita. O Puc tancar i obrir, de Canimas.

“Siente que el momento llega. Siente: tus huesos son fuertes. Siente: estamos ayudando Lo divino está contigo. Siente: el niño está en la puerta. Vivirá para abrazarte. Siente: estás en buenas manos y eres parte de la tierra Tienes lo que necesitas, madre de todo nosotros.”

Altres referències

També hi ha llocs i experiències per fer-nos créixer i compartir: Els cercles de dones i molt més de l’Arboleda de Gaya. El Templo de Luna, Mamá Andrea Atekokolli. Rituals d’Arkteia, honors a Artemisa a la Grècia clàssica i iniciació de les nenes als secrets femenins. Formació per dones que acompanyen a dones: Viaje de la mujer cíclica.

Birth-of-my-DaughterI hi ha imatges que ens transporten: Ana Álvarez-Errecalde. Boniques imatges a Ultravaiolet. I impressionants imatges a Beautiful Cervix.

·

I pel·lícules que inicien camins: La luna en ti, de Diana Fabianova.

·

·: SOBRE L’EMBARÀS :·

La cançó d’Eduard Canimas, Riu Brugent em serveix de pretext simbòlic per evocar la màgia de les aigües i la festa de la terra, l’alegria, el plor i l’estrella que em guia en aquests moments. *** La màgia fa aparèixer aquesta altra versió Yagé! Cunaq Quina gràcia ***

El nacimiento, trascendental momento de amorLOS 9 PELDAÑOSI de la llibreria de l’Agnès, apareixen els primers llibres, com a relíquies, guies amoroses.

·

·

·

Des de l’associació de El parto es nuestro m’ajuden amb les aventures legals – laborals que porta l’embaràs.

·

DONES I MÓN LABORALmomentos óptimos de la mujer

Dins el programa d’inserció laboral que vam fer a Les Planes vam contactar amb la Guernica Facundo. Ella és una de les referents de l’emprenedoria en femení a Catalunya. Ha publicat “El libro rojo de las mujeres emprendedoras“.

Per altra banda, Miranda Gray ens facilita l’accés als recursos del cicle menstrual per al món laboral a “Momentos óptimos de la mujer“.

·

VIOLÈNCIES DE GÈNERE

María Jesús Izquierdo és professora de Teoria Sociològica de la Universitat Autònoma de Barcelona i és doctora en economia. Els seus textos han estat molt clarificadors per mi. Va ser la directora de la meva Tesina: “Imaginació proventiva per a les violències de gènere. Creacions artístiques per conflictuar el patriarcat.

4. Perspectiva d'Anàlisis C i V de gènere 5. Transformació Proventiva·

2. Relats i troballes personals

1. “Compartir quotidià sobre sexualitat, cos femení i cicles,  de Júlia Sánchez Andreo. (2014)

2. “La MARE”, de Júlia Sánchez Andreo. (2015)

3. “Cinturó menstrual de Sàlvia”,  de Júlia Sánchez Andreo. (2015)

4. ·: Sobre l’Embaràs :·, de Júlia Sánchez Andreo. (2015)

·

3. Experiències anteriors

Consulta la pàgina principal (clicant aquí)

·

4. Formacions de referència

del 28 d’abril al 1 de maig

Marianna i Àvia Pilar

Compartir i vibrar amb el riure de l’àvia Pilar ·:· tornar a veure la Marianna Doña Loba i assistir al seu potent speech sobre les relacions amb els homes ·:· Fer el taller d’autoexploració amb la Montse Catalàn Morera i sentir-me tan afortunada d’estar en comunicació contínua amb ella ·:·:·:·:· Quin plaer! Quanta nutrició al regal de Tierra de Lunas! Gràcies Ainhoa per compartir aquest regal d’entrades 😉

del 28 d’abril al 1 de maig

MOntse-a-la-pilota Tierra de Lunas

·:· Fer el taller d’autoexploració amb la Montse Catalàn Morera i sentir-me tan afortunada d’estar en comunicació contínua amb ella ·:·:·:·:· Quin plaer! Gràcies Ainhoa per compartir aquest regal d’entrades 😉

·

·

Preparació al part amb la Casa de Naixements Migjorn.

migjorn10 sessions de treball, en parelles, participant del Grup de preparació al part, el naixement i la criança i sessions individuals, en parella, per l’Atenció a l’embaràs, el part i el post part. Una experiència d’acompanyament emocional i pràctic, ple de suport, noves visions i recursos per a un part respectuós, desitjat i gustós.

del març del 2015 al desembre del 2015

migjornPreparació al part amb la Casa de Naixements Migjorn.

10 sessions de treball, en parelles, participant del Grup de preparació al part, el naixement i la criança i sessions individuals, en parella, per l’Atenció a l’embaràs, el part i el post part. Una experiència d’acompanyament emocional i pràctic, ple de suport, noves visions i recursos per a un part respectuós, desitjat i gustós.

del març del 2015 al desembre del 2015

migjornPreparació al part amb la Casa de Naixements Migjorn.

10 sessions de treball, en parelles, participant del Grup de preparació al part, el naixement i la criança i sessions individuals, en parella, per l’Atenció a l’embaràs, el part i el post part. Una experiència d’acompanyament emocional i pràctic, ple de suport, noves visions i recursos per a un part respectuós, desitjat i gustós.

·

del març del 2014 al març del 2015

banner-horizontal1Formació anual EL VIAJE DE LA MUJER CÍCLICA, una formació per a dones que acompanyen a dones.

Un any amb 5 trobades intensives i un compromís de continuïtat i tutories personalitzades per seguir el viatge de la dona cíclica a través de les estacions. Una formació coordinada per Sophia Style, que compta amb la col·laboració d’especialistes com Xènia Ros o Montse Catalán (de la Casa de Naixements Migjorn), i altres dones potents i meravelloses.

·

29 de novembre a 1 de desembre del 2013

imatgeEL DESPERTAR DE LA MUJER SENSUAL: Un taller de sensualidad, sexualidad y espiritualidad femenina

3 dies redescobrint la geografia íntima dels nostres cossos: vagina, clítoris, úter … En cercle de dones, inspirades per imatges, espais i menjars cuidats. Gràcies Ca La Lluna, gràcies noies, gràcies Sophia, Xénia, Ruth, Mujer Cíclica.

·

gener – juny 2013

Curso Breve de Sexualidad

80 hores de formació a distància amb l’ Instituto de Sexología INCISEX.

Aprenent que l’ordre dels factors si altera el producte si parlem des de la Sexologia. Ens han guiat a partir de les arrels lèxiques redescobrint la diferència entre:

  • Els processos individuals de sexuació: tots som individus sexuats, i això és el primer a tenir clar!
  • La sexualitat: és la vivència única en el camí de vida de cadascuna i es viu per la qualitat de ser sexuades
  • L’eros i l’ars amatòria: són conceptes que ens recorden que el desig per qui és diferent ens atrau, ens en-amora, i vincula. El desig ens mobilitza a “muntar-nos-ho” a partir de diferents formes de relació per establir els vincles i trobar el plaer d’estar junts i juntes a la nostra manera.
  • La genitalitat: és una característica del cos sexuat que fa possible la reproducció. Si parlem de reproducció, podem parlar de la concepció, l’anti-concepció, de les formes d’a-concepció, de les malalties de transmissió genital, etc.

·

14 al 16 de juny de 2013

OFRENDAbCeremonia de Ofrenda de la Sangre Menstrual a la Tierra, con Marianna de Arboleda de Gaia.
Un encuentro para recordar la sabiduría del pueblo de las mujeres, juntas. Gracias Marianna.
·
·
·
·

11 i 12 de maig de 2013

Bendició de l'Úter Miranda Gray_imatgeParticipant en la Formació com a MOON MOTHER amb Miranda Gray, autora del mític LUNA ROJA per al coneixement conscient dels cicles menstruals. Permís i formació per a fer la Benedicció i la Sanació de l’Úter. Reiki per a la dona. Amb el suport de Miranda Gray i de la xarxa mundial de les Moon Mothers. Ens trobem a les properes Sintonitzacions de la Benedicció Mundial de l’Úter.Foto de grup MOON MOTHERS

I com diu una mare de l’Arbreda, sense oblidar que “a mi, m’han beneït l’úter, els meus fills, i la vagina, el meu marit!”

·

Setembre del 2012

taller madalena berlinLaboratori Madalenas Internacional, Berlín. Teatre de les Oprimides i dones del món.

Un espai de formació política i creació teatral.

Amb creació de peces teatrals centrades en l’abús de la indústria farmacèutica i mèdica sobre el cos de les dones i sobre la discriminació racial, social i política que pateixen les dones negres. Molta força! Molta diversitat!! Mira el vídeo resum aquí.

·

Tallers amb Anna Salvia.

·

Participació en el cercle local de dones Les Marisoles (Valldoreix, Mira-Sol, La Floresta), 2010.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s