Cicles femenins

Des de la Ciranda volem oferir un espai crític, cuidador i de consciència, sobre el fet d’haber nascut amb úter. Oferim diverses experiències per gaudir i integrar el poder d’habitar els nostres cossos amb consciència i contribuir a nodrir amb amor la terra que ens acull i totes les relacions ·:·

foc femení a casa

A continuació us presentem les principals activitats que realitzem dins l’àmbit de les Vivències Femenines, així com altres informacions de referència.

1. Serveis
2. Experiències anteriors

S E R V E I S

·

E X P E R I È N C I E S    A N T E R I O R S 

Cos de Dona

Gaudeix del teu cicle menstrual

taller menstruacio nenes, adolescents9 sessions sobre el cicle menstrual al Festival de Yoga d’Olot amb més de 70 persones beneficiàries. Les han gaudit diversos grups de noies adolescents, dones i homes.

Hem compartit sobre la fisiologia femenina i els nostres órgans interns i genitals, sobre les fases del cicle menstrual i els materials per recollir la sang menstrual, sobre el plaer i la sexualitat. Hem celebrat petits rituals per memorar el llinatge femení i hem donat resposta a les emocions, la curiositat i la tendresa.·

L’aventura de la menarquia

nenes dibuixos3 trobades de primavera per realitzar el primer acompanyament a un grup de mares i nenes que volien la nostra presència per celebrar l’arribada de la menstruació.

Un acompanyament per oferir una visió empoderadora dels cicles femenins, dels cossos, pensaments i curiositats que enceten l’entrada a la pubertat, la transició entre la infància i l’adolescència. Un fer-se “nena gran” ple de noves referències, experiències d’unió i vitalitat.

·

T R O B A D E S    I    C E R I M Ò N I E S 

Moon Lodgeimg-20161127-wa0054

Trobades de dones al voltant de la Cabana de Sudació, segons un disseny lakota de celebració de la menstruació femenina. Una experiència profunda de connexió amb la terra i els elements, el cant i la col·lectivització dels propósits per una vida més plena i saludable.

Meditacions de l’úter

Celebració de la Sincronització de la Bendició Mundial de l’Úter per ampliar la consciència uterina i la interrelació entre les dones, la terra, la lluna i la pau. Cercles en lluna plena.

Celebrant el naixement i el nom dels nadons 

img-20161223-wa0019

·

Una experiència en família molt emocionant. Per celebrar el nom dels nadons i seguir compartint el naixement i els primers mesos de la lactància i la vida!

 

 

S O B R E    L A    M A T E R N I T A T

maternal abril 2017Espai Maternal

Una experiència setmanal de trobada amb altres mares, nadons i persones properes al món de la maternitat. Un espai / temps per trencar l’aïllament, per acompanyar-nos en els processos personals i en la criança dels infants entre els 8 i els 36 mesos de la nova vida.

·

D O N E S    I    M Ó N    L A B O R A L

dones de les planes, tancamentFormació ocupacional per a dones, dins el programa “Treball als Barris” del SOC.

De març a octubre del 2013. 25 dones beneficiàries. Més de 100 hores de formació ocupacional en 4 mòduls especialitzats.

Canvis personals i familiars, video currículums, noves feines i persones compromeses a inciar el seu propi pla d’empresa al territori.

·

A L T R E S    S E R V E I S 

Sexualitat

Laboratori de TO i Sexualitat

Dimarts 23 i 30 octubre, dimarts 6, 13 i 20 de novembre, i divendres 30 de novembre.
Al Casal de Joves Palau Alòs, de 18 a 21h.

El Teatre de les Oprimides ha estat el pretext per trobar-nos, per mobilitzar el nostre passat i el nostre present. Ens ha acompanyat per fer visible allò que ha estat silenciat, amagat i ridiculitzat i donar-li el valor que té i mereix.

Laboratori sobre les vivències de la Sexualitat 

cercle valència3 dies intensius, a València. Amb 8 dones compartint 16 hores de jocs, cercles de paraula, cercles i viatges amb la dansa, moviments sistèmics i constel·lacions familiars; conversa i ritual, amistat i sororitat.

A Les Claus Espai Biocultural, organitzat per Paula Sánchez.

Consulta aquí els detalls de la proposta.

IV Jornades de Lleure i Sexisme

experiències personals, plaer-displaerEl passat 19 de gener hem gaudit compartint el taller sobre “La trobada sexual a través del Teatre de l’Oprimit”. Més informació http://lleureisexisme.wordpress.com/.

El clima que s’ha creat ha estat sorprenent: intensitat, alegria, servei i sentit. Un regal!

Taller jove: Quins tresors amaga la meva sexualitat?

El passat divendres 22 de novembre de 2013, de 10 a 12h, vam oferir un taller vivencial per a joves sobre Sexualitat Desitjada i Respectuosa a l’ Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i dins del IX Fòrum contra les Violències de Gènere.

Els jocs, el teatre imatge, les reflexions, les creacions plàstiques i la creació d’escenes per al fòrum van facilitar-nos navegar per l’univers de la sexualitat jove del grup amb el qual vam compartir. Temes com la gelosia en les relacions de parella, les dificultats i curiositats en el moment concret de la trobada sexual, les relacions amb la família i la por a l’embaràs van ser alguns dels temes més compartits. També hi va haver declaracions d’apropiació i reivindicació de la sexualitat pròpia molt clares i potents. SEGUIM 🙂

Grup Continuat de Dones a Arbúcies

6 sessions de desembre del 2013 a maig del 2014, en el magnífic escenari del Montseny.

Aquesta experiència vol donar espai donesa la necessitat d’estar connectades, de ser escoltades i d’escoltar, de tenir un moment per tu i per a nosaltres, i de fer-ho a través de l’art, el teatre, l’estètica, l’acompanyament emocional, el joc, els moviments sistèmics, i dels recursos que com a grup anem activant. Coneix més detalls aquí.

 

Anuncis

Una resposta a “Cicles femenins

  1. Retroenllaç: Disfruta tu Ciclo Menstrual - Festival de yoga en verano

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s