Cabana de Lluna

Moon Lodge ·:· Cabana de la Lluna

“Sagnar juntes, fer cercle de dones assegudes a la terra, en connexió amb els elements i els esperits de les direccions. Per sanar, per fer-nos càrrec del nostre poder, per recuperar la memòria, per la pau, per totes les relacions” ·:· Júlia Sánchez Andreo, 2016 ·:·

La Moon Lodge és una cabana de disseny Lakota específica per a dones que estan menstruant. El foc, les pedres, la terra i els cants acompanyen al moment del sagnat i conviden a relaxar-se i compartir visions en un espai íntim i protegit que ens recorda l’escalfor del ventre de la mare terra.

A través de la pràctica de la Cabana de Lluna ens fem eco dels aprenentatges de la tradició Lakota i del Camí Vermell, amb aquest compromís de vida i amb molt respecte per totes les persones que les custodien. El nostre propòsit és viure un camí d’alegria per recuperar les formes de transcendència a la nostra terra i a la nostra vida quotidiana.

 

 

·

Treballo amb la meva honestedat, amb la complicitat de la meva família i les companyes de barri, amb la confiança de totes les que us apropeu. Amb el saber de James Robideau, Wicahpi Wicasa (Road Men Sioux), amb el suport de Mamà Andrea Atekokoli i el meu compromís amb el Retir de Lluna a la muntanya de Castellterçol, amb la confiança de la Mireia Berdún i la família de La Encantada.

 

 

·

A la Cabana de Lluna de La Floresta hi assisteixen dones amb la sang i dones que no estan menstruant, embarassades a partir dels 5 mesos, dones en el climateri i la menopausa. Dones que estan treballant la relació amb la seva mare, la seva mternitat, lers relacions sexuals i d’intimitat, dones que estan treballant per la sanació del seu cos físic i emocional i que estan compromeses amb recuperar la seva sexualitat com a font de plaer i autoestima.

També venen nadons, infants que encara no caminen, nenes, noies ·:· homes que acompanyaven als infants i les dones en els temps de lactància. A vegades convidem altres dones, germanes, inspiració, companyes del camí que ens comparteixen les seves ensenyances.

·

Què portar?

  • Un pareo o vestit lleuger per seure dins la cabana.
  • Tovallola per la sortida
  • Menjar bo i sa per compartir
  • L’aportació econòmica de 33 euros
  • El Diari lunar o menstrual que utilitzis
  • Ofrenes pel foc, objectes per carregar a l’altar, aigua i tabac per sumar els resos, plantes medicinals per a la casa, el que sentis des del cor ·:·

 

 

·

Horaris i activitats

·:· A les 12h preparem l’altar, la terra de la cabana i el que cal per tenir una bonica trobada. Arribem totes ·:· i encenem el Foc: comença el viatge cap a l’interior. Saludem a les direccions i disposem a les àvies pedres al niu del foc. En aquest temps cadascuna es connecta amb el seu propòsit personal, compartim el cercle de tabac i paraula, aixequem cançons, l’ensenyança del cinturó menstrual, o compartim feines conjuntes, etc. Estem entrant a la màgia de les direccions i els elements, en el cercle femení. Pots portar tabac natural, cedre i sàlvia per compartir i per ofrenar al foc. Pètals de flors, llavors i plantes naturals per cobrir el terra de la cabana. Els teus objectes de poder per carregar a l’altar.

·:· Vora les 14h entrem a la Cabana de Lluna i el temps es dilata. Som dones assegudes a la terra. La sang, els cants, les llàgrimes, la llet, les experiències personals, les experiències de poder són benvingudes. El somni s’estableix. Les paraules esdevenen compromisos. Les pors troben llum, força, sororitat. Temps de pau, bellesa, fragilitat, poderio. MISTERI. Estem juntes, sentint la Terra i el bategar dels nostres úters.

·:· Normalment sortim de la Cabana vora les 17h i encara queden els darrers passos per completar la ceremònia. Ens passem una aigua freda per reactivar la circulació sanguínea i ens vestim, recollim les mantes, compartim el menjar, la conversa, la complicitat i fem l’aportació econòmica en agraïment. Si t’interessa també pots adquirir el Diario Lunar mi Sangre i altres productes d’higiene menstrual (copes i compreses de tela), la Flor que Batega, i llibres i contes per acompanyar l’autoconeixement íntim i el cicle menstrual amb consciència.

·:· A les 18h cadascuna es disposa a tenir un bon camí de tornada i ens acomiadem fins la propera trobada.

Regala't (2)

Properes dates amb encesa del foc: 
A partir de l'octubre 2018
Cercles sense el foc: 20 de maig i 3 de juny. 
Trobades en femení, de 12h a 18h
Aportació de 33 euros, ofrenes per l'altar i menjar bo per compartir 
Contacte al 635082281 ·:· Júlia Sánchez Andreo ·:·
*Si necessites una atenció especial comunica’m-ho.

·

ALTRES ACTIVITATS RELACIONADES

1. Presentacions del Diario Lunar mi Sangre

Seguint l’experiència personal, les ensenyances de Mamà Andrea Atekokoli i el compartir de les companyes del Retir de Lluna oferim un temps per conèixer i familiaritzar-se amb el Diario Lunar mi Sangre. Un diari-agenda per acompanyar-te al llarg dels teus cicles lunars fins al setembre 2018, per reconnectar amb el poder dels símbols propis, l’espiral del temps i l’autoconeixement.

Trobades de 2 hores
Sessions grupals

 

2. Cercles de tabac

Les trobades en cercle de paraula ens ajuden a expressar-nos des del cor i a escoltar en mútua compassió. Acostumem a fer cercles de paraula amb la mediació del tabac sagrat per oferir una paraula sentida i en connexió amb la nostra part més gran. Per a la tradició Lakota i Ameríndia el Tabac és la planta de la comunicació. Compartir-lo és un moment d’alegria, claredat i profunda bellesa.

·:· Fem cercles de paraula per celebrar les estacions, per acompanyar canvis vitals de les persones que el sol·liciten, per inaugurar cases i espais, per resoldre situacions complexes entre grups temporals i comunitats, per restablir les relacions entre femení i masculi, per generar acords profunds.

Trobades de 3 hores
Sessions individuals i grupals 
Convoca el teu propòsit i ens trobem

·

3. Cinturó menstrual

Seguint l’experiència personal, les ensenyances de Mamà Andrea Atekokoli i el compartir de les companyes del Retir de Lluna oferim un temps de transmissió oral per preparar el cinturó menstrual i acompanayar-te en el moment del sagnat. Un recurs pràctic per reconnectar amb la concentració i la visió personals en el temps de la introspecció del sagnat.

Trobades de 4 hores 
Sessions grupals

Quants els resos s'ajunten, Cinturó Menstrual a Menorca

·

4. Taller d’autoconeixement

Seguint l’experiència personal, les ensenyances de la Doctora Montserrat Catalan i el compartir dels grups d’autoexploració oferim un taller per facilitar el coneixement de la teva anatomia íntima. Una experiència personal i grupal de gran poder i amor cap a una mateixa i cap als genitals femenins.

Trobades a partir de 4 hores
Sessions grupals

 

GRÀCIES
PER TOTES LES RELACIONS 
MITAKUYE OYASIN
Anuncis