Cabana de Lluna

1. Moon Lodge ·:· Cabana de la Lluna

“Sagnar juntes, fer cercle de dones assegudes a la terra, en connexió amb els elements i els esperits de les direccions. Per sanar, per fer-nos càrrec del nostre poder, per recuperar la memòria, per la pau, per totes les relacions” ·:· Júlia Sánchez Andreo, 2016 ·:·

La Moon Lodge és una cabana de disseny Lakota específica per a dones que estan menstruant. El foc, les pedres, la terra i els cants acompanyen al moment del sagnat i conviden a relaxar-se i compartir visions en un espai íntim i protegit que ens recorda l’escalfor del ventre de la mare terra.

A través de la pràctica de la Cabana de Lluna ens fem eco de la tradició Lakota i del Camí Vermell, amb aquest compromís de vida i amb molt respecte per totes les persones que les custodien. El nostre propòsit és viure un camí d’alegria per recuperar les formes de transcendència a la nostra terra i a la nostra vida quotidiana.

 

Treballo amb la meva sinceritat, amb la complicitat de la meva família i les meves companyes del barri, de tota la vida. Amb el saber de James Robideau, Wicahpi Wicasa (Road Men Sioux), amb el suport de Mamà Andrea Atekokoli i el meu compromís amb el Retir de Lluna a la muntanya de Castellterçol, i amb la confiança de la Mireia Berdún i la família de La Encantada.

 

A la Cabana de Lluna de La Floresta hi assisteixen dones amb la sang i dones que no estan menstruant, embarassades a partir dels 5 mesos, dones en el climateri i la menopausa. Dones que estan acomiadant la seva mare, que estan treballant per la sanació del seu cos físic i emocional i que estan compromeses amb recuperar la seva sexualitat.

 

A vegades convidem altres dones, germanes, inspiració, companyes del camí, referents que ens comparteixen les seves ensenyances.

Horaris

·:· A les 11h preparem l’altar, el terra de la cabana i el que cal per tenir una bonica trobada. Arribem totes i encenem el Foc: comença el viatge cap a l’interior. Saludem a les direccions i disposem a les àvies pedres al niu del foc. En aquest temps cadascuna es connecta amb el seu propòsit personal, compartim el cercle de tabac i paraula, aixequem cançons, aprenentatges sobre el cicle menstrual, feines conjuntes, etc. Estem entrant a la màgia de les direccions i els elements, en el cercle femení. Pots portar tabac natural, cedre i sàlvia per compartir per ofrenar al foc i pètals de flors, llavors i plantes naturals per cobrir el terra de la cabana.

·:· Vora les 14h entrem a la Cabana de Lluna i el temps es dilata. Som dones assegudes a la terra. La sang, els cants, les llàgrimes, la llet, les experiències personals, les experiències de poder són benvingudes. El somni s’estableix. Les paraules esdevenen compromisos. Les pors troben llum, força, sororitat. Temps de pau, bellesa, fragilitat, poderio. MISTERI. Estem juntes, estirades a la Terra.

·:· Normalment sortim vora les 17h. Després ens passem una aigua freda amb farigola i clau i ens vestim, recollim les mantes i compartim el menjar.

·:· A les 18h ens proposem haver tancat la trobada!

Trobades els diumenges propers a la lluna nova 
(en la temporada que és segur encendre foc, a partir de l'octubre)
Cabana de Lluna de La Floresta, de 11h a 18h
Aportació de 30 euros, ofrenes per l'altar i menjar bo per compartir 
Contacte al 635082281 ·:· Júlia Sánchez Andreo ·:·
*Si necessites una atenció especial comunica’m-ho.

2. Cercles de tabac

Les trobades en cercle de paraula ens ajuden a expressar-nos des del cor i a escoltar en mútua compassió. Acostumem a fer cercles de paraula amb la mediació del tabac sagrat per oferir una paraula sentida i en connexió amb la nostra part més gran. Per a la tradició Lakota i Ameríndia el Tabac és la planta de la comunicació. Compartir-lo és un moment d’alegria, sinceritat i profunda bellesa.

·:· Fem cercles de paraula per celebrar les estacions, per acompanyar canvis vitals de les persones que el sol·liciten, per inaugurar cases i espais, per resoldre situacions complexes entre grups temporals i comunitats, per sanar relacions de parella, per generar acords profunds.

Trobades de 3 hores
Sessions individuals i grupals 
Convoca el teu propòsit i ens trobem

3. Cinturó menstrual

Seguint l’experiència personal, les ensenyances de Mamà Andrea Atekokoli i el compartir de les companyes de retir oferim un temps de transmissió oral per preparar el cinturó menstrual per acompanayar-te en el moment del sagnat. Un recurs pràctic per reconnectar amb la concentració i la visió personals i per donar-te suport en la introspecció del sagnat.

Trobades de 4 hores
Sessions grupals