Celebracions

Celebrar juntes i junts ha estat, i és avui en dia, una pràctica comunitària essencial, que ens permet recordar el poder d’estar units i el valor de les nostres relacions. Per altra banda, celebrar de manera ritual, ens permet transcendir moments de pas, d’una manera significativa, carregada de sentit i reconeixement. El ritual ens permet representar una vivència de transformació, sigui personal o col·lectiva, que ens reafirma i ens empodera de manera interna i de cara a la comunitat. 

cropped-cropped-31-gener.jpg

A continuació us presentem les principals activitats que realitzem dins l’àmbit de les Celebracions Rituals, així com altres informacions de referència.

Recordant que, des de LA CIRANDA, podem co-crear actes significatius per celebrar segons les vostres necessitats.

1. Serveis
2. Experiències anteriors

S E R V E I S 

·

E X P E R I È N C I E S    A N T E R I O R S 

C A B A N A    D E    L L U N A 

Moon Lodge

Celebració mensual d’una Cabana de Lluna per celebrar la lluna nova i les ensenyances del cicle menstrual i la maternitat en cercle de dones, a La Floresta, Menorca, etc.

Retir de Lluna amb Mamà Andrea Atekokoli

Compromís de lluna per 4 anys per rebre la instrucció pel treball amb dones, la seva sang de vida, els cercles de dones i els processos femenins. Aha!

·

C E L E B R A N T    L E S    E D A T S 

Celebrant el naixementtambor placenta benvinguda NIU, 12-10-14

Ritualitzem l’enterrament de la placenta per celebrar el naixement del Niu. Cantem a les direccions per donar la benvinguda al Bru.

·

·bateig indiCelebrant el nom espiritual amb James Robideu

James Robideu, Wicahpi Wicasa ens ha compartit el seu saber sobre la tradició lakota i hem celebrat els noms espirituals de 8 infants al tipi, acompanyats de la pluma d’àguila, el cedre i recordant els valors tradicionals de la honestedat, la generositat, el coratge, el respecte i el coneixement. La presència dels animals de poder i el reconeixement de les 4 direccions ens han emocionat. Mitakuye Oyasin.

···

Celebrant l’arribada de la menstruació

LA CIRANDAÇv2·

Ja hem acompanyat diverses iniciacions amb 8 famílies del Montseny per celebrar l’arribada de la menarquia amb les seves filles.

Sovint són nenes que ja ens coneixen d’altres projectes i les seves amigues. Si t’interesso t’animo a convocar un berenar de mares i noies i ens coneixem.

·:· Salutacions ·:·

·

Celebrant la Menopausa

muxia, pedra da barcaAcompanyo a les dones que em trobo pel camí, sobretot, quan m’ho demanen. Compartint el camí em van dir: “acompanya’ns amb la teva presència i el tambor, volem celebrar la nostra entrada a la menopausa” (“més pausa”) i així ho vam fer. En les roques rodones de Muxia, amb la posta del sol i la força de la mar gallega, ho vam celebrar juntes.

·:·

Tradicionalment, totes les cultures hem celebrat el pas de les estacions solars i les fases lunars, i a vegades, també, els transits planetaris o fenòmens com els eclipsis. Igualment les religions i les pràctiques espirituals de tots els punts del planeta han celebrat i ritualitzat els canvis en les edats i les vivéncies dels homes i les dones. S’han celebrat el naixement i la mort, l’entrada a la vida adulta, la unió o el matrimoni, etc.

Tots aquests moments són pretextos per a la celebració ritual. Moments sobre els quals podem posar la intensió perquè esdevinguin actes significatius, que ens serveixen per marcar un abans i un després. Així doncs, ritualitzar les celebracions de la vida ens permet posar atenció en la transformació per la qual estan transitant els seus protagonistes, i amb ells, la comunitat que els acompanya.

En l’arrel de les celebracions rituals que oferim estan les ensenyances de la tradició Lakota i el camí vermell. Cultura indígena ancestral que encara avui en dia conserva la connexió amb el misteri de la vida a través d’actes rituals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s