Espai Maternal

La vivència de la maternitat i la paternitat és un viatge increïblement refundador. Volem contribuir a obrir el món de la maternitat a una vivència més acompanyada i col·lectiva. Ho fem facilitant espais per acompanyar la criança, donant continuïtat al medi matern i al seu caliu, aportant nutrició, joc i seguretat per a totes.

IMG-20170302-WA0036

1. Espai Maternal, acompanyament a la criança

1. Espai Maternal, acompanyament a la criança

Al setembre del 2015 vam obrir l’Espai Maternal a una casa particular de Mira-Sol i a partir de l’abril del 2016 hem estat a l’Espai de Joc de l’Arbreda Creixent. Actualment ja no oferim aquesta activitat. Ha estat un espai per compartir amb altres mares i pares, amb els infants i amb altres persones properes al món de la maternitat.

Una proposta de Júlia Sánchez Andreo que ha posat en relació les experiències en Atenció a les Dones i Educació Viva i Sexualitat.

Infants dels 8 als 36 mesos

Facilitàvem un espai/temps de joc pels infants. Una proposta per trencar la soledat de la maternitat, els falsos mites, per compartir, per desfogar-se, per simplement estar en companyia, per veure com els infants descobreixen nous espais i materials, ens necessiten i alhora s’autorregulen junt amb els altres. Un moment senzill i reconfortant per nosaltres, per estar amb altres mares/pares, que ens alegra i ens permetem revitalitzar-nos i gaudir del moment que estem vivint.

Compartint converses, moments de cant, materials per acompanyar l’exploració sensorial i el desenvolupament motriu dels infants. Un espai/temps en contacte amb la natura, els arbres, la terra, l’aigua. Una proposta que complementa el nostre temps amb els infants, respecta els temps de l’exterogestació, les necessitats bàsiques dels infants i els primers contactes amb el món més enllà del cos matern.

Vinculant coneixements

A finals de mes convidàvem altres mares, terapeutes i professionals perquè ens facilitessin informacions més específiques sobre els temes d’interès i poguéssin resoldre dubtes mentre seguim acompanyant als nostres fills i filles.

Timing

16.30h Arribada i descobriment dels espais i els materials de joc.

Cada dia s’ofereix un espai i uns materials diferents que acompanyen l’exploració i el joc dels infants.

Els adults compartim recursos sobre alguna temàtica específica que heu demanat amb antelació (alimentació, nits, alletament, escoles, sexualitat, etc.)

17h Berenar

Preparem la taula per fer una trobada tranquil·la entre els infants i l’aliment. Sovint acabem compartint el que hem portat i descobrint nous aliments.

17.30h Moment de les cançons.

S’obre la caixa de les cançons i ens reagrupem per compartir mentre recordem i aprenem noves cançons.

18h Recollida i comiat.

·:· ACTUALMENT JA NO REALITZEM AQUESTA ACTIVITAT ·:·

Espai Maternal, acompanyament a mares/pares i infants
a l'Arbreda Creixent - Passeig Rubí, 42. Valldoreix 
Inscripcions a laciranda@gmail.com 
Informació al 635082281
Anuncis