Educació afectivo-sexual i reproductiva

Recolzem que els joves visquin la iniciació de la seva sexualitat a través de l’autoconeixement dels seus canvis físics i psíquics, apostem per crear relacions de bon tracte en totes les edats, facilitant que joves i adultes puguem gaudir els plaers, les responsabilitats i els drets que implica el camí de la sexualitat. 

1. Maleta pedagògica: Celebrem la Sexualitat

1. Maleta pedagògica: Celebrem la Sexualitat

La Maleta Pedagògica: Celebrem la Sexualitat parteix de la necessitat d’apropar la sexualitat com una vivència de la vida quotidianitat, de la cura i dels processos vitals dels éssers humans des de la normalitat, el respecte i el coneixement. 

Està especialment dissenyada per desenvolupar-se amb joves, dins dels centres educatius i poder fer un traspàs progressiu al professorat per integrar l’Educació Afectiva-Sexual i Reproductiva als currículums educatius.

Els Drets Sexuals i Reproductius són intrínsecs als Drets Humans fonamentals i a les bases de la Igualtat d’Oportunitats i la Coeducació integral entre els nois i les noies. Volem contribuir a la construcció de les competències que ens permetin desenvolupar les capacitats humanes per l’autoestima, el plaer, la vivència lliure i respectada de la diversitat i el bon tracte en totes les relacions.

Dossier Presentació de la Maleta Pedagògica 

1a sessió: Néixer. Recuperem el relat del naixement com un fet significatiu de la vida de cada alumne i com un esdeveniment familiar central.

2a sessió: Els canvis de la pubertat. Acompanyem els canvis físics, emocionals i afectius i les noves formes en les relacions interpersonals.

3a sessió: El plaer de la sexualitat. Oferim models diversos i adequats sobre el plaer. Posant en valor l’autoconeixement físic i emocional, la masturbació i la preparació de les trobades sexuals quan aquestes siguin desitjades, per que siguin segures, fidels a les seves necessitats mútues i gustoses.

4a sessió: Identitats de gènere i diversitat LGTBI. Presentem un mapa de les diverses experiències vinculades amb els genitals (interns i externs), les identitats sexuals i de gènere, les preferències sexuals i les orientacions del plaer i recursos per seguir explorant.

5a sessió: El bon tracte en les relacions. Oferim recursos per potenciar l’autoestima de nois i noies i facilitar una comunicació emocional afectiva i efectiva, assertiva i connectada amb la seva autenticitat. Facilitem la prevenció de les violències de gènere reforçant la confiança, el respecte i l’alegria de vincular-nos en diversitat.

Oferim 5 sessions consecutives
1 sessió de Presentació i 1 espectacle de Clausura
Per centres de secundària, alumnes de 3er d'ESO, professorat i famílies
En horaris de tutoria o assignatures relacionades
Sessions a partir de 50 minuts
Més informació a laciranda@gmail.com i al 635082281

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s