Educació afectivo-sexual i reproductiva

Recolzem que els infants i els joves visquin la iniciació de la seva sexualitat a través de l’autoconeixement dels seus canvis físics i psíquics. Apostem per crear relacions de bon tracte en totes les edats, facilitant que joves i adultes puguem gaudir els plaers, les responsabilitats i els drets que implica el camí de la sexualitat. 

1. Maleta pedagògica: Celebrem la Sexualitat

La Maleta Pedagògica: Celebrem la Sexualitat parteix de la necessitat d’apropar la sexualitat com una vivència de la vida quotidianitat, de la cura i dels processos vitals dels éssers humans des de la normalitat, el respecte i el coneixement. 

Està especialment dissenyada per desenvolupar-se amb infants, dins dels centres educatius, per generar complicitat amb les famílies, poder fer un traspàs progressiu al professorat i integrar l’Educació Afectiva-Sexual i Reproductiva als currículums educatius.

Els Drets Sexuals i Reproductius són intrínsecs als Drets Humans fonamentals i a les bases de la Igualtat d’Oportunitats i la Coeducació integral entre els nois i les noies. Volem contribuir a la construcció de les competències que ens permetin desenvolupar les capacitats humanes per l’autoestima, el plaer, la vivència lliure i respectada de la diversitat i el bon tracte en totes les relacions.

tallers

Els Tallers de la Maleta Pedagògica 

1a sessió: Néixer. Recuperem el relat del naixement com un fet significatiu de la vida de cada alumne i com un esdeveniment familiar central. Com vaig nèixer? Com va ser el part de la meva mare? I l’alletament?

2a sessió: Els canvis de la pubertat. Acompanyem els canvis físics, emocionals, afectius i relacionals que arriben amb la pubertat. Fem referència a les primeres menstruacions i les primeres ejaculacions. Parlem de la gestió del sagnat menstrual, la cura dels cossos i del medi ambient.

3a sessió: El plaer de la sexualitat. Oferim models diversos sobre la vivència del plaer i les diferents pràctiques d’exploració sexual. Fem referència al desig, el consentiment i la prevenció de les situacions d’abús. Oferim recursos per ser fidels a les nostres necessitats íntimes de la manera més gustosa i segura possible.

4a sessió: Identitats de gènere i diversitat LGTBI. Presentem un mapa de les diverses experiències vinculades amb els genitals (interns i externs), les identitats sexuals i de gènere, les preferències sexuals, les orientacions del plaer, la sexualitat i la diversitat funcional. Compartim noves referències per promoure el respecte i la cura de totes les diversitats.

5a sessió: El bon tracte en les relacions. Oferim recursos per potenciar l’autoestima de nois i noies i facilitar una comunicació emocional, afectiva, assertiva i connectada amb la seva autenticitat. En totes les relacions i especialment en les relacions d’intimitat. Facilitem la prevenció de les violències sexuals.

Sessions a les escoles: fitxes d'activitat i materials de suport 
Xerrades per les AMPA's i formacions pel professorat.
Sessions a partir de 55 minuts.
Més informació a educació@9mon.org i al 635082281 (Júlia Sánchez)
Coordinat per l'Associació 9 MÓN, Acompanyant Migjorn
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s