Presentació 9 Món, acompanyant Migjorn

LOGONOUMON_Migjorn_anterior

ASSOCIACIÓ 9MÓN, ACOMPANYANT MIGJORN

El setembre de 2017 va néixer l’Associació 9 Món amb la finalitat de recolzar la Casa de Naixements Migjorn i promocionar iniciatives que ens permetin omplir l’imaginari col·lectiu d’una cultura de respecte i confiança, per la cura de la vida en totes les seves etapes.

La iniciativa parteix de famílies que hem rebut l’atenció de Migjorn en el part, antigues llevadores i persones que formen part de l’equip de col·laboradores de Migjorn.

Actualment ens organitzem a través de les reunions mensuals de la Junta, a l’Assemblea de sòcies i a les diferents Comissions de treball. Actualment les comissions on pots participar són: Suport a Migjorn, el grup de Produccions culturals, el Consell Editor i el grup d’Educació Sexual i Afectiva.

T’animem a participar amb el teu temps i contribució econòmica per seguir ampliant l’imaginari col·lectiu a favor de la vida, en respecte i confiança!

Et pots associar al FORMULARI INSCRIPCIÓ.

·

LES COMISSIONS DE TREBALL

Suport a Migjorn

D’aquesta manera volem continuar la tasca divulgadora que Migjorn ha dut a terme durant tants anys. Proclamant la capacitat de les dones per parir, dels infants per néixer i de les famílies per aprendre a acompanyar-los, i entre totes, mantenir-nos en salut en els diferents processos vitals.

 • Participem en fires, en nom de Migjorn i 9 Món, com la Fira de la Terra, Biocultura, Fira d’Economia Solidària de Catalunya, Jornades d’Educació Viva del CAIEV i altres.

 • Participem en congressos científics, jornades temàtiques o exposicions com la participació amb el Museu Comarcal de Manresa.

 • Donem continuïtat als tallers de cicle menstrual, criança i altres que és fan des de fa temps a Migjorn.

·

Produccions culturals

Creem elements materials i plàstics que propicien el joc simbòlic, el diàleg i el propi coneixement. Materials que faciliten que tant les criatures com els adults puguem jugar a néixer, apropar-nos als genitals femenins i masculins des de la cura i el respecte, repensar els conflictes, etc. En general, integrant sensacions molt allunyades al tabú i el silenci que han envoltat el fet de néixer, la sexualitat o els reptes vitals fins ara.

 • Creació de la Col·lecció Migjorn, en co-edició amb Pol·len Edicions. Produccions anuals regulades pel Consell Editorial de 9 Món.
 • Creació de materials plàstics com joguines, jocs, materials didàctics i tèxtils, jocs públics i populars.

·

Grup d’Educació Sexual i Afectiva

Oferim formacions, sessions, xerrades i trobades per promocionar l’educació afectiva i sexual des de la infància, l’educació primària, l’adolescència, l’etapa formativa i universitària, la vida adulta i l’àmbit professional.

 • Producció de la Maleta pedagògica: Celebrem la Sexualitat per realitzar sessions vivencials a les escoles, amb les famílies i professorat.
 • Realització de les Trobades Celebrem l’adolescència per donar la benvinguda a les noies i nois en aquests moments de canvis vitals i acompanyar les famílies.

 

MEMÒRIA D’ACTIVITATS del curs 2017-2018

FIRES DE SUPORT A MIGJORN

 • Participació en fires com la Fira de la Terra, Biocultura, CAIEV i altres.
 • Exposició “Néixer a Manresa” en col·laboració amb el Museu Comarcal de Manresa

·

PRODUCCIONS CULTURALS

 • “El primer joc d’en Jan i la Marina”, conte que inicia la Col·lecció Migjorn. N’hi ha dos més en preparació. http://www.textos.migjorn.net/contes

 • Quan vulguis, com vulguis, on vulguis, tu tens la paraula” còmic entorn de les primeres relacions sexuals i afectives. http://www.textos.migjorn.net/ on-i-com-vulguis.

 

 • Joguines i materials didàctics com la “Nina Migjorn”, nines que pareixen, alleten, abracen, famílies diverses que estimen, el “Nadó Migjorn”. La “Flor que batega” i altres models anatòmics de textures amables. www.ninamigjorn.blogspot.com.

 

 • Grans jocs públics: El tobogan “Néixer” -en forma de coproducció- on les criatures poden jugar a néixer en espais oberts i tancats, integrant sensacions molt allunyades al tabú i el silenci que ha envoltat el fet de néixer.

 

GRUP D’EDUCACIÓ SEXUAL I AFECTIVA

 • Maleta pedagògica: Celebrem la sexualitat. Aquesta maleta inclou una guia per desenvolupar 5 sessions a les aules, activitats prèvies i posteriors per fer a casa i presenta els recursos propis que creem per ampliar l’educació afectiva i sexual a les escoles. http://www.celebremlasexualitat.wordpress.com.

·

 • Celebració dels canvis vitals amb noies i nois adolescents. Caps de setmana per parlar de la vida, dels canvis vitals, i de les qüestions que en bona part encara són un tabú i les i els adolescents no saben amb qui comparti

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Correus electrònics:
info@9mon.org
educacio@9mon.org

Telèfon secretaria: 699 300 814

Adreça postal:

9 Món, Acompanyant Migjorn
C. Roques Baixes, 23
08295 St. Vicenç de Castellet

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

 

Anuncis

1a trobada de noies a Migjorn

Aquest 30 de juny i 1 de juliol hem celebrat l’entrada a l’adolescència de 7 precioses i poderoses noies i ens hom passat tetaa!!!

Tots els detalls aquí CELEBREM LA SEXUALITAT ·:·

 

 

Gràcies Montse ·:· Migjorn ·:· totes les que formem l’associació 9 Món, acompanyant Migjorn ·:· a les famílies ·:· a la companya Paola Núñez i a totes per la complicitat, la confiança i la feina ben feta ·:·

Al novembre repetim!

·:· Celebrant la menarquia ·:·

Aquest dissabte 30 de juny i diumenge 1 de juliol estarem a la casa de naixements Migjorn acompanyant de nou la celebració de la menarquia i l’entrada de nenes i noies a una nova etapa!

Quin plaer ·:· Quin gust ·:· Que així sigui per molts anys més ·:· Seguim recolzant: l’autoconeixement, l’amor propi, el reconeixement de la nostra naturalesa cíclica, el cercle i la complicitat femenina, la capacitat d’assumir i compartir la sexualitat en totes les seves dimensions, vivint el sí gran a la vida de la manera més plena i més segura, reconnectant amb la sang de vida i la terra, rebent, donant, escoltant, compartint, gràcies, gràcies, gràcies ·:·

BANYS DE SEIENT

VAPORS VULVO-VAGINALS A LA CABANA DE LLUNA

Els banys de seient calents són una pràctica habitual de la hidroteràpia, iniciada per Sebastián Kneipp. Es poden realitzar d’una manera molt senzilla, a casa, per reduir les inflamacions del baix ventre, eliminar toxines, tonificar el sistema immunitari i gaudir dels seus efectes decididament depuratius.

Bolquem en un recipient la infusió d’aigua i herbes i la posem sota la cadira de cada participant en la temperatura indicada. En aquest cas, apliquem cua de cavall (Equisetum hycmale), plantes aromàtiques i medicinals relacionades amb el cicle reproductiu i menstrual femení, per potenciar el benestar i la renovació energètica de la zona vulvo-vaginal.

 1. L’acció del vapor és ràpida i energètica i potencia la transpiració de tot el cos. La sessió de vapors a dins la Cabana de Lluna dura entre 15 i 20 minuts.
 2. Després del bany de vapor es procedeix a refrescar el cos amb fregues d’aigua freda o dutxa de mig cos. 
 3. Finalment ens tombem a descansar fins a recuperar la temperatura corporal. L’operació es pot repetir fins a 3 vegades segons la necessitat.

Durant el bany de vapor pots aprofitar per alliberar aquelles tensions, experiències personals o contextuals que han marcat el teu cos-físic-energètic i aprofitar la sessió com una experiència de renovació i estima profunda cap a la potència, la bellesa i la innocència dels teus preciosos genitals.

QUÈ PORTAR: 

 • 1 tovallola mitjana, per cobrir-te a tall de faldilleta durant els vapors
 • 1 pareo, per tapar-te després de les fregues d’aigua freda.
 • Pots portar una obsidiana personal o altres pedres que et puguin acompanyar, per si vols alliberar alguna energia en particular.
 • Porta menjar sa i bo, el compartirem en finalitzar l’activitat.
 • Tinc alguns llibres sobre el cicle menstrual i materials per treballar la sexualitat, que també podràs adquirir si ho desitges.

 

Confirma’m la teva assistència a laciranda@gmail.com o per whatsapp al 635082281.

Hi ha 13 places disponibles que es cobriran per ordre de confirmació.

·:· Gràcies ·:·

 

Celebrant els canvis vitals amb les noies

CELEBREM ELS CANVIS VITALS

CELEBREM L’ARRIBADA DE L’ADOLESCÈNCIA

Estimada família, ens sentim felices i orgulloses.
És la primera vegada que Migjorn proposa aquesta activitat: dedicar una trobada de cap de setmana a acompanyar les nenes i els nens que han nascut amb la casa de naixements Migjorn i ara tenen entre 10 i 13 anys. Altres amigues i infants afins sou benvingudes!

 • Faciliten la trobada per a les nenes-noies: Júlia Sánchez Andreo, Paola Núñez Suarez. Raúl Martín i Josep Maria Casassas, per als nens-nois.
 • Les dates per a les nenes-noies són el 30 de Juny i 1 de Juliol.
 • La trobada es realitzarà a les instal·lacions de Migjorn, a Sant Vicenç de Castellet.
 • El preu és de 170 € per noia. Si inscriviu germanes o germans podeu tenir un
  30% de descompte.
 • Reserveu la vostra plaça a 9mon@migjorn.net, fins al 22 de juny.

planted

Us oferim un programa lleuger i estival que combina el temps de gaudir i connectar amb la natura i el grup que conformem amb els espais de formació, creació i celebració dels canvis vitals de les nenes-noies que participin.

No dubteu a preguntar-nos tot el que necessiteu a 9mon@migjorn.net. Inscripcions limitades a 13 participants, fins al 22 de juny.

·:· GRÀCIES ·:·

15/07 Autoexploració vulvo-vaginal

Autoexploració 15 de juliol

Una vegada més ens trobem en cercle. Aquesta vegada per conèixer amb més profunditat la nostra anatomia física i emocional a través de l’autoexploració de la vulva i la vagina. L’experiència s’ofereix en cercle d’intimitat i alhora és privada, per a tu mateixa.

Us ofereixo aquesta sessió amb la confiança i l’alegria de la sessió facilitada al Retir de Lluna de l’Encantada el passat estiu, els tastets compartits amb Dra. la Montserrat Catalán i les experiències prèvies realitzades des de La Ciranda, a casa i al grup d’embarassades d’Aigües de Barcelona.

·:· Un plaer seguir compartint i aprenent des dels nostres cossos-ment-emoció-esperit ·:·

El diumenge 17 de juny de 11h a 18h, realitzarem diferents exercicis per treballar:

 • Consciència del sòl pèlvic
 • Autoexploració visual i reconeixement dels genitals externs
 • Contacte i consciència del propi canal vaginal
 • Autoexploració i contacte amb l’entrada de l’úter (cèrvix)
 • Localització dels genitals interns
Inscripcions a laciranda@gmail.com
Consultes al whatsapp pel 635082281

La Maleta Pedagògica en dansa

Et presentem la Maleta Pedagògica CELEBREM LA SEXUALITAT: tallers i materials d’educació afectiva i sexual per a les escoles de la mà de l’Associació 9 Món i La Ciranda. Amb Verónica Ramilo (sexòloga) i Júlia Sánchez (sociòloga) facilitant els tallers ·:·

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Més informació a https://celebremlasexualitat.wordpress.com